Omgeving

Maison Cimarron ligt in het hooggebergte van de Franse Alpen op 1.000 meter hoogte. De prachtige uitzichten vanaf het huis worden gekarakteriseerd door de vier seizoenen; frisse groene kleuren in het voorjaar, de levendigheid van de zomer, warme herfstkleuren die zich aftekenen tegen de ruige rotswanden en tot slot een witte deken van sneeuw die rust brengt in de wintermaanden.

Châteauroux

Châteauroux-les-Alpes is gelegen in het hart van de Hautes-Alpes, in het natuurpark Les Ecrins. Het is een gezellig dorpje met op loopafstand een bakker, klein winkeltje (epicerie), restaurant en een café-bar. Elke dinsdag (zomerperiode; van … tot …) is er op het pleintje in Châteauroux een markt waar verschillende Franse lekkernijen en souvenirs worden aangeboden. Voor meer informatie is er een ‘Office de Tourisme’ in het dorp.

Embrun

Embrun is, op slechts 10 minuten rijden, het dichtstbijzijnde stadje vanuit Châteauroux-les-Alpes. In Embrun vind je een aantal grotere supermarkten, restaurantjes, terrassen en winkels. Embrun heeft ook een interessante geschiedenis en biedt verschillende culturele bezienswaardigheden

Lac de Serre Poncon

Lac de Serre Poncon is het stuwmeer waar de Ubaye en Durance samenkomen. Het is het grootste kunstmatige meer van Europa en er worden volop wateractiviteiten georganiseerd. Een deel van het stuwmeer is speciaal afgezet om te kunnen zwemmen. 

Parken

Parc national des Écrins is één van de tien beschermde natuurparken die verspreid liggen door heel Frankrijk en bestaat sinds 1973. De vele wandelroutes die door het gebied lopen, zijn een goede manier om meer van de omgeving te ontdekken.

Klimaat

De omgeving kent een zonnig klimaat met in de zomer temperaturen rond de 25-30 graden en in de winter veel sneeuwval. Hierdoor biedt elk seizoen iets unieks. 

Wat onze gasten zeggen

Wat ons gezin het leukste vond: vader en moeder de bergwandelingen, kinderen het zwembad, de andere kinderen die er waren en de hond van de eigenaren die zich veel heeft laten verwennen door alle aandacht van de kinderen, wat een leuk beest.

Bas en Marion

Een fantastische plek, een warm bad, een aanrader voor natuurliefhebbers.

Piet Jansen

De locatie straalt zorg en liefde uit. In gesprek met de Nederlandse eigenaren bleek dat zij al 25 jaar geleden dit oude landhuis hebben gekocht en het een levenswerk is, en het is al zo fijn en mooi. Wij hebben er van genoten en gaan dit in onze vriendenkring zeker aanraden. Wie weet komen we met een paar gezinnen de feestdagen doorbrengen, lekker skiën en ’s avonds bij de kachel… Tot volgend jaar, we kijken er alweer naar uit…

Angela en Hans

In een mooi oud landhuis hebben we gebruik gemaakt van een fijne kamer met erg ruime douche, mooi uitzicht op de omringende hoge bergen en elke dag een heerlijk ontbijt. In de omgeving is van alles te doen, leuke markten, hele mooie wandelingen, terrasjes, typisch Franse dorpjes etc. De gastvrijheid maakt het af, dus we komen zeker terug!

Familie van den Boom

Lang geleden zijn we hier al eens geweest. Het huis ligt in een leuk dorp waarin veel op loopafstand is, een bar, een plein met een weekmarktje in de zomer, een bakker en een kruidenier. We hebben genoten van het zwembad in de tuin, wat is dat mooi geworden. Hierdoor hebben we veel dagen bij het huis doorgebracht, het zwemmeer 8 km verderop hebben we dit jaar overgeslagen!!! Alles was top!

Familie van Bennekom