Activiteiten

De omgeving geeft een ongekende hoeveelheid aan verschillende activiteiten om invulling te geven je vakantie op het gebied van cultuur, sport en ontspanning. Bezoek bijvoorbeeld het authentieke stadje Briançon voor de cultuurliefhebber of trek erop uit voor een sportieve tocht naar één van de bergtoppen in de buurt. Ook een dagtripje naar Italië is mogelijk vanuit onze plek. Daarnaast is het grootste stuwmeer van Europa, Lac de Serre-Ponçon, een geliefde plek voor een ontspannen dagje aan het water.

Cultuur

Een van de bezienswaardigheden is de Notre-Dame-du-Réalkathedraal in Embrun, die dateert uit de 12e en 13e eeuw. Het is een van de belangrijkste religieuze monumenten van de Franse Alpen. Ook de stadjes in de omgeving zijn leuk om te bezoeken. Zo is Briançon een van de meest spectaculaire vestingsteden van Frankrijk omgeven door een aantal forten. Het oude gedeelte heeft een gezellige winkelstraat en leuke terrasjes. Gap is een grotere plaats en is de hoofdstad van het departement. Deze stad heeft veel winkelmogelijkheden en pleintjes om in de zomer een ijsje te eten.

Sportief

De omgeving biedt eindeloos veel mogelijkheden voor de bergsport- en watersportliefhebbers. Het gebied is ook erg geliefd onder fietsers die de bekende collen van de Tour de France willen beklimmen.

Restaurants

In het dorp op 5 minuten loopafstand zit het gezellige restaurant La Forge. Verder zijn er in de stadjes in de omgeving ook talloze leuke restaurants.

Markten

In de zomerperiode zijn er regelmatig markten te vinden. Elke dinsdag is er in Châteauroux-les-Alpes een markt met lokale producten. In Embrun zijn er op woensdag en zaterdag markten.

Wat onze gasten zeggen

Wat ons gezin het leukste vond: vader en moeder de bergwandelingen, kinderen het zwembad, de andere kinderen die er waren en de hond van de eigenaren die zich veel heeft laten verwennen door alle aandacht van de kinderen, wat een leuk beest.

Bas en Marion

De locatie straalt zorg en liefde uit. In gesprek met de Nederlandse eigenaren bleek dat zij al 25 jaar geleden dit oude landhuis hebben gekocht en het een levenswerk is, en het is al zo fijn en mooi. Wij hebben er van genoten en gaan dit in onze vriendenkring zeker aanraden. Wie weet komen we met een paar gezinnen de feestdagen doorbrengen, lekker skiën en ’s avonds bij de kachel… Tot volgend jaar, we kijken er alweer naar uit…

Angela en Hans

Lang geleden zijn we hier al eens geweest. Het huis ligt in een leuk dorp waarin veel op loopafstand is, een bar, een plein met een weekmarktje in de zomer, een bakker en een kruidenier. We hebben genoten van het zwembad in de tuin, wat is dat mooi geworden. Hierdoor hebben we veel dagen bij het huis doorgebracht, het zwemmeer 8 km verderop hebben we dit jaar overgeslagen!!! Alles was top!

Familie van Bennekom

Een fantastische plek, een warm bad, een aanrader voor natuurliefhebbers.

Piet Jansen

In een mooi oud landhuis hebben we gebruik gemaakt van een fijne kamer met erg ruime douche, mooi uitzicht op de omringende hoge bergen en elke dag een heerlijk ontbijt. In de omgeving is van alles te doen, leuke markten, hele mooie wandelingen, terrasjes, typisch Franse dorpjes etc. De gastvrijheid maakt het af, dus we komen zeker terug!

Familie van den Boom